Het Hereford ras

De Hereford is een rood-wit gekleurd, goed bespierd vleesras met veel diepte en inhoud. Aan een functionele lichaamsbouw worden hoge eisen gesteld in verband met een vaak extensieve manier van houden. Gemakkelijk afkalven en een goede kwaliteit van benen en klauwen zijn belangrijk. Herefords hebben een rustig, handzaam karakter en onderscheiden zich door goede moedereigenschappen.

Winterhard en sober

Een groot voordeel van de Hereford is dat het ras bijzonder hard en taai is. Het kan winter en zomer probleemloos buiten verblijven. In Canada kalven de Herefords bij meer dan 20 graden onder nul buiten in de sneeuw af, zonder dat dit problemen geeft voor moeder of kind. Men hoeft dus geen dure stalvoorzieningen te hebben om Herefords het jaar door te kunnen houden.

Kenmerken en voordelen:

◊ Hoge vruchtbaarheid, vroege rijping, uitstekende voerconverters, makkelijke keepers en zeer zachtaardig van aard

◊ Dik, diep van lichaam, kortbenig, gespierd en gedrongen van uiterlijk

◊ Winterhard en aanpasbaar aan vele klimaten, van koud Canada tot vochtig Oosten, tot heet Zuiden en droog Zuidwest

◊ Ideaal voor gepensioneerden die vee willen als hobby, huisdier, bijverdienste of fulltime bedrijf

Maat: Frame 1 of minder (Koeien: 45″ en kleiner; Stieren: 48″ en kleiner) Door het kleinere formaat zijn ze gemakkelijk te hanteren. Een volwassen koe van drie jaar kan tussen de 500 en 1000 pond wegen, afhankelijk van de conditie van het vlees. Vergelijk dit met de standaard volwassen koe die 50 tot 60 cm lang is en 1200 tot 2000 pond weegt. De kleine dieren zijn wat veel van de oudgedienden je zullen vertellen dat ze 40 jaar geleden werden grootgebracht, voordat ze fokten voor de weidegronden die resulteerden in het grote, langbenige rund van vandaag.

Verzorging: Het rund is een van de gemakkelijkst te verzorgen dieren. Een klein rund maakt het nog makkelijker. Zolang ze voldoende gras, water en zout tot hun beschikking hebben, wordt aan de meeste van hun behoeften voldaan. Natuurlijk variëren de omgevingsomstandigheden zoals temperatuur, regenval, terrein, enz. enorm, maar de Miniature Herefords zijn zeer winterharde dieren en doen het goed in de meeste gebieden. Het is ook belangrijk om ze op de hoogte te houden van vaccinaties en ontworming. Als een dierenarts nodig is, kan elke dierenarts voor grote dieren ze behandelen. .

Voeding: Voor de Mini's is geen speciaal voer nodig. De voedingsbehoeften kunnen van gebied tot gebied verschillen, maar goed grasland of grashooi van goede kwaliteit, een supplement met zout/sporenmineralen en schoon water zijn voor het grootste deel alles wat nodig is. De Mini's zijn zeer efficiënte voederconverters en, afhankelijk van de weidegang, kunt u 2 tot 3 stuks voeren naar één dier van standaardformaat.

Voortplanting: Vaarzen worden gefokt om af te kalven op een leeftijd van 2 tot 3 jaar. Stieren zijn klaar om aan het werk te gaan als ze 1-1 / 2 jaar oud zijn. We hebben gemerkt dat de Mini's weinig moeite hebben met afkalven. Kalf geboortegewichten gemiddeld 45 tot 60 lbs. De koeien zijn goede moeders met veel melk. Zowel koeien als stieren zijn vruchtbaar en broeden tijdig terug.

Uitrusting: zware omheiningen en uitrusting zijn niet nodig. Alleen een kwalitatief goede omheining en beschutting zijn voldoende. Een knijpgoot of hoofdhek is ook handig.

Opstelling: Herefords zijn altijd bekend geweest om hun volgzame temperament, en de miniaturen zijn daarop geen uitzondering. Door hun kleinere formaat zijn ze zelfs nog gemakkelijker om mee te werken.